Labree & Co | Een helder verhaal

 

WERELDFEEST UTRECHT

Grote metamorfoses
Schrijf of bel!

J. Bildersstraat 42
2596 EJ  Den Haag

E    ilona@labree.nl
T    06 53 269 705

Wereldfeest Utrecht wilde graag kennismaken met de schrijfstijl van Labree. Daarom vroeg ze een proeftekst over de band Mdungu.


Labree schreef met de klanken van Mdungu op de achtergrond een korte tekst voor de festivalfolder. Wereldfeest Utrecht was meteen enthousiast. “Wij gaan samenwerken!”


Zongerijpte klanken. Stuwende riffs. Duizelingwekkende ritmes. Mogen we even voorstellen: Mdungu is de naam. De mannen mixen Senegalse mbalax, Nigeriaanse afrobeat en Malinese griots met een flinke scheut jazz, funk, rock en samba. Hun debuutalbum Afro What!? werd verkozen tot beste wereldmuziekalbum van 2009. Ook over de live optredens zijn de recensenten laaiend enthousiast. “Om van te smullen, kippenvel, gewoonweg briljant, direct het hoogtepunt van de avond”. Ontdek het zelf, stilstaan is onmogelijk.© Labree & Co
DE TEKST VAN DE OPDRACHTGEVER WAS:


Mdungu maakt een hoogst aanstekelijke mash-up van west-afrikaanse popmuziek zoals de Senegalese mbalax, de Nigeriaanse afrobeat en de erfenis van de malinese griots, vermengd met westerse stijlen als jazz, funk en rock, met spetterend resultaat. De bandleden komen uit Nederland, Spanje en Luxemburg, aangevuurd door een Gambiaanse percussionist. Met in elkaar grijpende gitaarpatroontjes, duizelingwekkende percussie en stuwende saxriffs maakt Mdungu een eigen stijl. Manu Dibango noemde zijn muziek Afro Quelque Chose, Mdungu maakt Afro What!?. Mdungu’s debuutalbum Afro What!? kwam mei 2009 uit en is gemixt door producer en gitarist Justin Adams, bekend als producer van de band Tinariwen en als gitarist van zijn eigen groep Soul Science en Robert Plants Strange Sensation. Het album is in heel Europa uitgebracht door het label Zimbraz, onderdeel van Music & Words. Afro What!? werd verkozen door Mixedworldmusic.com tot beste wereldmuziek album van 2009 in Nederland geproduceerd.Mdungu is opgericht in 2003 door altsaxofonist Thijs van Milligen en speelde onder meer op de Music Meeting, Amsterdam Roots, Dunya, Metropolis Festival, Noorderslag, Pure Jazz en Paradiso.

Senternovem.html
Senternovem.html
Uitgelicht.html
Uitgelicht.html